Tagarbejde og serviceydelser

 

Tagdækning montering og montage

Tagkonstruktion kaldes ofte “roofing pie” og ikke uden grund – ja, ethvert tag består af flere elementer, som på en måde lagdelt på hinanden, skaber en stærk beskyttelse for boliger. Hvert af belægningskonstruktionens lag udfører sin egen udpegede rolle, hvad enten det er fugtisolering, støjisolering eller forsvar mod varmetab. Under tags installation er det vigtigt at være særlig opmærksom på rækkefølgen af lag for at sikre effektiviteten af deres funktioner. Grundlæggende elementer er:

– fugttæt membran og dampforsegling;

– varmebevarende halter;

– beskyttelse mod vind;

– tagbeklædningsmateriale;

– ventilationsarrangement;

– andre komponenter.

Taginstallation indebærer oprettelse af en sådan “tærte”, som i sidste linolie fase er dækket med beklædning eller stråtækning, og om nødvendigt males. Materialevalg for at opnå den ønskede hermeticitet og holdbarhed udføres under hensyntagen til klimaegenskaber, bygningens betegnelse og arkitektoniske særegenheder, tagets struktur (flad eller hældende). Derudover er det vigtigt at overveje graden af belastninger påført af sne, vinding og andre atmosfæriske fænomener.

Montering af fladdæk og skrå tage, andre tagaktiviteter kræver forskellige tilgange, udstyr og passende viden hos installatører. Lad os tage et detaljeret kig på forskellige tages særlige forhold og fokusere på så vigtige driftsaspekter som reparation, vedligeholdelse og montering af regnvandssystemer.

Funktioner ved installation af flade tage

Flade tage med en hældning mindre end 2,5 grader er arrangeret ved hjælp af fusionsbundne spoleføde materialer eller polymere membraner. Disse materialer er designet specifikt til terrasse-tag, tilpasset i lyset af dets profil, der giver dem maksimal beskyttelse mod vejrlig, ultraviolet eksponering osv. Samling af valsede materialer opnås ved at svejse plader af rullesammensætning tagbeklædning ved hjælp af varm luft. Forskellige mastik gør det muligt at opnå vandtæt membrans perfekte uigennemtrængelighed.

Samling af membranholdige tage udføres ved at fastgøre stoffet til tagdækningens afretningslag; membranplader fastgøres mellem hinanden ved varmluftsvejsning. Ekstruderede varmebeholdere, mineraluldsstive isoleringsmidler og ekspanderet plast anvendes til flade tages vinterisering. Installationsteknologier og isoleringsvalg bestemmes af tagtype og belastningsintensitet på den.

Monteringsnoter til hældning

Skråtage med en hældning på over 8-12 grader er dækket af forskellige tagmaterialer, blandt hvilke de mest almindelige er lertagshingel, metaltegl, profilplader, fleksibel bituminøs singel og cement-sandfliser. I de fleste tilfælde valg af passende option-id drevet af kundens personlige præferencer og størrelsen på det budget, der er tildelt til hustop-arrangement.

Bølgeplader og metalshingles monteres ved at lægge på drejebænk og fastgøres med specielle selvborende skruer. Sammenfoldet belægningssamling involverer brug af specialudstyr, hvorved galvaniserede stålplader bindes i sømme (enkelt eller dobbelt). Fleksible bitumenplader lægges på tagets underkonstruktion, hvilket er foreløbigt nødvendigt at være omhyggeligt forberedt – rengjort og tørret. Montering af alsidige bitumenplader udføres overlappende eller på selvklæbende fliselag (i visse tilfælde – asfaltbelægningsblanding), eller ved hjælp af søm. Skiferarter lægges på forberedt lægteværk; helvedesild fastgøres ved hjælp af angivelsessøm med gummipakning og korrosionsbeskyttelseshætte. Huller til søm i skiferplader bores på forhånd. Termisk isolering af skrå tage, hvilket indebærer tilstedeværelsen af loft (eller mansard), fremstilles ved hjælp af glasfiber eller mineralbaserede materialer med en tæthed fra 35 til 125 kg / kubikmeter. Afhængigt af, om der skal arrangeres loft eller mansard, er varmeapparater fastgjort langs skråningen eller på loftpladen. Kvalitativ udførelse af arbejde med tagbeklædning kan væsentligt reducere elforbruget til opvarmning og forbedre pålideligheden af hele tagkonstruktionen.